Reserveren?

Vragen?

 

 

 

Mail naar info@derodekapschuur.nl

 
 
       
Startpagina Over De Rode Kapschuur Tarieven Fotogalerij Contact
 

Natuurkampeerterrein, Rustpunt en Ger

   

Op Ellerhuizen (in het Gronings Ellerhoezen), een buurtschap iets ten noorden van de stad Groningen (in de gemeente Het Hogeland) ligt onze kop-hals-romp boerderij. Ellerhuizen is een oud streekje (streekdorp) met nog een aantal prachtige boerderijen en bijbehorende erven. De eerste vermeldingen van bewoning dateren uit 1384.

 

Achter de boerderij ligt een rustig Natuurkampeerterrein waar je kunt genieten van weidse uitzichten over het Groninger land, vogels in de bomen of in het riet hoort zingen en 's nachts (bij helder weer) de sterren aan de hemel ziet staan. Ook vind je bij ons een Rustpunt. Tot oktober 2021 stonden dit Natuurkampeerterrein en Rustpunt bekend als 2Bunders. Wij, Boely, Egbert, Hans, Ineke, Herman en Nelly, hebben de boerderij overgenomen en zetten het kampeerterrein en het rustpunt voort onder de naam De Rode Kapschuur.

De naam is een verwijzing naar de grote kapschuur die achter onze boerderij staat. Met zijn helderrode dakpannen is het een opvallende verschijning.

   

Natuurkampeerterrein De Rode Kapschuur.

Ons kampeerterrein bestaat uit twee velden die worden gescheiden door een vijver. Het oostelijke deel is een beschut veld met oude bomen en struiken. In het hoogseizoen is dit deel alleen toegankelijk voor tenten. Het westelijke deel is een meer open veld waar Landschapsbeheer Groningen een houtsingel en hoogstamboomgaard heeft aangeplant. Hierdoor krijg je mooie doorkijkjes naar het Groninger land. Tussen beide velden ligt een vijver waar een bruggetje zorgt voor de verbinding. Er zijn 15 ruime kampeerplekken, waarvan 12 met elektra. Daarnaast hebben we altijd plek voor fietsers of wandelaars op doortocht.

Om te kamperen op ons natuurkampeerterrein heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Als je niet in het bezit bent van deze kaart, kun je die bij ons kopen. Hij zit in Het Groene Boekje, een overzicht van alle natuurkampeerterreinen, en kost €15,95. De kaart is 1 kalenderjaar geldig op alle natuurkampeerterreinen in Nederland. Het Groene Boekje, of een losse Natuurkampeerkaart, is ook te bestellen via De Groene Koepel.

In 2022 is De Rode Kapschuur geopend van 8 april tot 3 oktober. Neem voor vragen of reserveringen contact met ons op via de mail: info@derodekapschuur.nl.

Weet je trouwens dat er een speciale fietsroute is die je langs de Natuurkampeerterreinen in Groningen (een daarvan in Drenthe) brengt? Deze route is zo'n 270 km lang. Eeuwenoude kerkjes, een prachtig wierdenlandschap, onontdekte natuurgebieden en prachtige dorpen en steden nodigen je uit kennis te maken met dit deel van Nederland. De Natuurkampeerroute Groningen leidt je door de hele provincie, van de Veenkoloniën, via Westerwolde, door Het Hogeland en langs de Waddenzee naar het Lauwersmeergebied en het Westerkwartier. Je overnacht op Natuurkampeerterreinen.

Natuurkampeerroute Groningen

   

Rustpunt De Rode Kapschuur.

Naast natuurkampeerterrein zijn we ook een Rustpunt.

Rustpunten liggen aan fiets- of wandelroutes en bevinden zich veelal op een particulier erf. Je kunt er zelf iets te drinken maken, gebruik maken van het toilet, informatie opzoeken over de omgeving en je band plakken.

 

Ons Rustpunt bevindt zich in de kapschuur achter de boerderij. Neem een kop thee of koffie. Plof neer in een stoel of in het gras en ontspan, rust uit en geniet van weidse vergezichten over het Groninger land, voor je verder fietst of wandelt. In de boekenkast vind je allerlei informatie over de provincie Groningen. Heb je zin om een tijdje te lezen, pak gerust één van de leesboeken. En heb je de pech van een zachte of lekke band? Fietspomp en reparatiemateriaal zijn aanwezig!

 

 

   

Mongoolse Ger bij De Rode Kapschuur.

Aan de rand van ons natuurkampeerterrein staat gedurende het kampeerseizoen een traditionele Mongoolse Ger (spreek uit <ker>; in Nederland vaak Yurt genoemd). De Ger staat op een ruime plek aan het water. Verblijven in de Ger is als kamperen met comfort: dicht bij de natuur slapen in een lekker bed en gewoon binnen koken. De Ger heeft in de nok een doorzichtig dakdeel, waardoor je een prachtig zicht hebt op de sterrenhemel, die hier op het Groninger land (bij helder weer) nog goed te zien is. De Ger is ingericht met originele Mongoolse meubels en comfortabele bedden. Er is plaats voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen (tot een jaar of 12 in verband met de houten stapelbedden). Er is een houtkachel om het lekker warm te houden, een fornuis en een elektrische koelkast. Honden zijn niet toegestaan in de Ger.

Huur van de Ger is mogelijk per nacht. Kosten: €75,00. Daarnaast betaal je schoonmaakkosten en toeristenbelasting (zie tabblad tarieven).

Reserveren kan rechtstreeks via ons. Stuur een mail naar info@derodekapschuur.nl met de beoogde data, en wij laten je ze snel mogelijk weten of dit beschikbaar is.

 

 

       

©2022 De Rode Kapschuur