Reserveren?

Vragen?

 

 

 

Mail naar info@derodekapschuur.nl

of bel: 06-28876462

 
 
Startpagina Over De Rode Kapschuur Tarieven Fotogalerij Contact
 

Natuurkampeerterrein en Rustpunt

 

Op Ellerhuizen (in het Gronings Ellerhoezen), een buurtschap iets ten noorden van de stad Groningen (in de gemeente Het Hogeland) ligt onze kop-hals-romp boerderij. Ellerhuizen is een oud streekje (streekdorp) met nog een aantal prachtige boerderijen en bijbehorende erven. De eerste vermeldingen van bewoning dateren uit 1384.

 

Achter onze boerderij ligt een rustig Natuurkampeerterrein waar je kunt genieten van weidse uitzichten over het Groninger land, vogels in de bomen of in het riet hoort zingen en 's nachts (bij helder weer) de sterren aan de hemel ziet staan. Ook vind je bij ons een Rustpunt. Wij, Boely, Egbert, Hans, Ineke, Herman en Nelly, bewonen de boerderij en runnen het Natuurkampeerterrein en het Rustpunt.

De naam De Rode Kapschuur is een verwijzing naar de grote kapschuur die achter onze boerderij staat. Met zijn helderrode dakpannen is het een opvallende verschijning.

   

Natuurkampeerterrein De Rode Kapschuur.

Ons kampeerterrein bestaat uit twee velden die worden gescheiden door een vijver. Het oostelijke deel is een beschut veld met oude bomen en struiken. In het hoogseizoen is dit deel alleen toegankelijk voor tenten. Het westelijke deel is een meer open veld waar Landschapsbeheer Groningen een houtsingel en hoogstamboomgaard heeft aangeplant. Hierdoor krijg je mooie doorkijkjes naar het Groninger land. Tussen beide velden ligt een vijver waar een bruggetje zorgt voor de verbinding. Er zijn 15 ruime kampeerplekken, waarvan 12 met elektra (4A). Daarnaast hebben we altijd plek voor fietsers of wandelaars op doortocht.

Om te kamperen op De Rode Kapschuur heb je een geactiveerde Natuurkampeerkaart nodig. De Natuurkampeerkaart activeer je met een activatiekaart in de Kamperen-app. Als je dit nog niet hebt, kun je bij ons voor 15,95 een activatiekaart kopen. Als je wilt kun je hierbij ook Het Groene Boekje krijgen, met een overzicht van alle Natuurkampeerterreinen. De kaart is 1 kalenderjaar geldig op alle natuurkampeerterreinen. Het Groene Boekje, of een losse activatiekaart, is ook te bestellen via De Groene Koepel.

In 2023 is De Rode Kapschuur geopend van 7 april tot en met 1 oktober. Neem voor vragen of reserveringen contact met ons op via de mail: info@derodekapschuur.nl.

Weet je trouwens dat er een speciale fietsroute is die je langs de Natuurkampeerterreinen in Groningen (en een in Drenthe) brengt? De Natuurkampeerroute Groningen. Deze route is zo'n 270 km lang. Eeuwenoude kerkjes, een prachtig wierdenlandschap, onontdekte natuurgebieden en prachtige dorpen en steden nodigen je uit kennis te maken met dit deel van Nederland. De Natuurkampeerroute Groningen leidt je door de hele provincie, van de Veenkoloniën, via Westerwolde, door Het Hogeland en langs de Waddenzee naar het Lauwersmeergebied en het Westerkwartier. Je overnacht op Natuurkampeerterreinen.

Klik hier op Natuurkampeerroute Groningen om alle informatie over de route na te kunnen lezen.

 

Rustpunt De Rode Kapschuur.

Naast Natuurkampeerterrein zijn we ook een Rustpunt.

Rustpunten liggen aan fiets- of wandelroutes en bevinden zich veelal op een particulier erf. Je kunt er zelf iets te drinken maken, gebruik maken van het toilet, informatie opzoeken over de omgeving en je band plakken.

 

Ons Rustpunt bevindt zich in de kapschuur achter de boerderij. Maak een kop thee of koffie of neem iets fris uit de koelkast. Plof neer in een stoel of in het gras en ontspan, rust uit en geniet van weidse vergezichten over het Groninger land, voor je verder fietst of wandelt. In de boekenkast in de multifunctionele ruimte (binnen, bij de toiletten) vind je allerlei informatie over de provincie Groningen. Heb je zin om een tijdje te lezen, pak gerust één van de leesboeken (maar zet het na het lezen wel graag weer terug ;)). En heb je de pech van een zachte of lekke band? Fietspomp en reparatiemateriaal zijn aanwezig!

 

 

 

©2023 De Rode Kapschuur